Werelkampioen bowlen is Nederlander!

Wereldkampioen bowlen

De Nederlander Xander van Mazijk geeft aan dat het topsport is en voor iedereen die wel eens een ontspannen spelletje bowlen heeft gespeeld, weet dat het nogal eens spierpijn oplevert Voor Xander geen spierpijn in het Amerikaanse Las Vegas waar hij zich tot wereldkampioen bowlen vocht. De 25-jarige Zuid-Hollander was in de finale te sterk voor de Taiwanees Hao Min Wu.

Schiedam

Van Mazijk ging gezien zijn score in de voorrondes als favoriet de finale in. De geboren Schiedammer was daarin namelijk de sterkste van alle 213 deelnemers. In de finale stelde Van Mazijk niet teleur, hij gooide maar liefst vijf keer een strike. Tijdens de finale nam hij de het risico door een nieuwe bal te nemen. De eerste keer al gooide hij weer strikes en dit gaf moed voor de rest van wedstrijd. Hij was al voor het ingaan van de tiende beurt zeker van de titel. Van Mazijk kwam uit op een score van 224, de Taiwanees kwam tot 190 punten.

Topsport

De wereldkampioen won het individuele WK en heeft de titel niet gekregen. Hij traint bijna elke dag en in het weekend zijn er wedstrijden. In Nederland wordt dat niet echt gezien als een topsport, in tegenstelling tot Amerika en Azië. En als je ziet hoeveel hij er voor moet trainen, dan weet je dat het echt een topsport is.